Make your own free website on Tripod.com
Informativni centar Odzaci - ICO
home vesti arhiva vesti mali oglasi, nekretnine, reklame radio program kontakt telefoni, e_mail, adresa
 
 
 

KUCE ZA IZBEGLICE
Odžaci, 30.07.2001- U utorak, 3l.jula, 60 izbeglickih porodica dobice kljuceve od stanova koje su im dati na korišcenje, a izgradnju su finansirali UNHCR i SDR koji su obezbedili materijal i sami buduci stanari koji su gradili objekte. Rec je o naseljima sa po 15 kuca sa po dva stana a izgradene su u Backom Gracacu i Backom Brestovcu. Izgradene su i pešacke staze i ostalo je još da se izgradi kolovoz. Svecanosti useljenja prisustvovace i Sanda Raškovic, komesar za izbeglice Jugoslavije.
ELEKTROMOTORI
Odžaci,27.07.2001- IMO «Poljostroj» i bugarska firma «M motors» zajednicki ce proizvoditi elektomotore. Ugovorom koji je pred potpisivanjem predvidjeno je da se u Odžacima proizvode elektomotori za program «Poljostroja» a zatim i drugi tipovi elektomotora. Za pocetak odnosi ce se zasnivati nan kooparaciji, a ubuduce se predvidja formiranje mešovitog preduzeca.
REŠEN SPOR
Odžaci, 26.07.2001- Vlasnici preduzeca «Sveže drvo» i deo radnika koji je nekoliko dana bio u štrajku, sporazumeli su se o rešenju spora. Vlasnik je prihvatio da izmiri sve zaostale finansijske obaveze prema radnicima- zarade i doprinos za penzijsko osiguranje. Vecina štrajkaca ne želi da nastavi rad u ovom preduzecu, pa ce dobiti sporazuman raskid radnog odnosa tako da ce ostvarivati svoje prinadležnosti naredna tri meseca na tržištu rada. To odgovara i vlasniku koji kaže da ce smanjiti proizvodnju i da ce od sto zaposlenih ostati da radi jedna smena sa pedesetak radnika.
PARK BEZ TRAFIKA
Odžaci, 24.07.2001- Ako Izvršni odbor Skupštine opštine Odžaci usvoji iduceg cetvrtka odluku, cetiri kioska iz parka u centru grada kod bioskopa izmestice se na drugu lokaciju. Tako bi ovaj zeleni deo grada dobio novi lepši izgled.
HOR
Odžaci, 24.07.2001- Na inicijativu grupe gradana u Odžacima ce se sudeci po interesovanju osnovati gradski hor. Sredstva za rad obezbedice Graficko preduztece «Tipografija» kao glavni sponzor, a hor ce voditi Saša Kupusinac. Do sada su za neke prilike formirani školski hoprovi a hor odraslih otpevao je poslednje tacke pre više od 3o godina.
TURNIR
Odžaci, 24.07.2001- U cetvrtak pocinje tradicionalni košarkaški turnir KK «Odžaci». Od 2l sat bice odgigrana revijalna utakmica izmedu KK «Odžaci» i novosadske Vojvodine. Za odžacane ce nastupiti poznata imena koja su u ovom gradu zapocela karijeru: Vucurovic, Munižaba, Šuput, Jovanovic, Grubišic i drugi.